Gründerskolen

Kloke hoder kan skape nyvinnende og spennende idéer. På grunn av dette har flere universiteter og høgskoler slått seg sammen og dannet den såkalte Gründerskolen. Enkelt forklart er dette et kurs som kan tas av deg som holder på å utvikle en spennende forretningsidé, eller som har startet eget firma med mål om å realisere idéen. Kurset er også perfekt for deg som fortsatt er på planleggingsstadiet. Det har ingenting å si om idéen din er en tjeneste eller et håndfast produkt.

Sommerkurs

Gründerskolen tilbyr utdannelse innen entreprenørskap, og kurset avholdes om sommeren. Her blir teori og praksis kombinert, og du vil kunne ta del i et av klodens mest innovative miljøer. Det er Universitetet i Oslo som står for koordineringen av programmet, noe som vitner om at kurset avholdes av norgesledende eksperter innen entreprenørskap.

Detaljert om studiet

Ved å melde deg på Gründerskolen vil du kunne få både arbeidspraksis og erfaring som er gull verdt når du siden skal stå på egne ben. Du kan tilbringe 10 uker i utlandet, noe som gjør kurset til en spennende opplevelse – og du får fortsatt følelsen av sommerferie. Internasjonal erfaring er alltid positivt å ha på CV-en. Gründerskolen er åpen for gründere innen alle fagfelt, og du får ta del i et helt unikt sosialt og faglig nettverk. Det å ha et solid nettverk skal ikke undervurderes – selv ikke av en selvstendig gründer. Kurset vil gi deg 30 studiepoeng, og du vil ha rett på støtte fra Lånekassen dersom du oppfyller øvrige krav for studielån.

Opplev verden samtidig som du lærer

En av de største fordelene ved å studere på Gründerskolen, er utvilsomt det at du får internasjonal erfaring. Du kan for eksempel ta kurset i Toronto, Canada. Kurset blir også avholdt i Singapore, Boston, Houston og San Fransisco, i samarbeid med universiteter som Boston University og University of Toronto, samt Berkeley University of California.

Hvem står bak?

I tillegg til Universitetet i Oslo, er det flere andre aktører som står bak dette flotte initiativet. Vi kan for eksempel nevne Innovasjon Norge, som er en av Gründerskolens mest viktige støttespillere. Innovasjon Norge hjelper til med å planlegge nye destinasjoner der kurset kan avholdes, og organiserer også introduksjonsuken. I tillegg hjelper de studenter med å finne bolig, og er viktige støttespillere når det kommer til visumsøknader og praksisplasser der studenter kan jobbe. Innovasjon Norge er hovedkontakten din mens du er på Gründerskolen, og vil også bistå deg dersom du skulle få behov for helsehjelp eller ønsker å delta på sosiale arrangementer. Av øvrige samarbeidspartnere kan vi nevne Universitetet i Stavanger, Universitetet i Tromsø, NTNU, NMBU, NHH, BI og Universitetet i Agder.

Hvorfor melde seg på?

Det finnes flere gode grunner til å melde seg på Gründerskolen. Drømmer du om å starte ditt eget selskap og sitter inne med en innovativ idé, kan det være vanskelig å vite hvor nøyaktig du skal begynne. Med Gründerskolen kan du få drahjelp og dyrebar kunnskap slik at det blir lettere å realisere drømmen. Dessuten får du muligheten til å utvide nettverket ditt, noe som er veldig greit for en gründer. Ved å ha kontakter i miljøet er det mye lettere å nå ut til fremtidige kunder for eksempel. Gründerskolen er også et minne for livet, og du vil kunne oppleve nye kulturer og idéer mens du er i utlandet.